Κληρονομικό

19540/2008 ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

19540/2008 

ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Κοινό κληρονομητήριο. Αμφιθαλή και ετεροθαλή αδέλφια του κληρονομουμένου. Τα ετεροθαλή αδέλφια του κληρονομουμένου δεν έχουν δικαίωμα νόμιμης μοίρας στην κληρονομία (άρθρο 1825 ΑΚ), οπότε ο κληρονομούμενος δε δεσμεύεται να διαθέσει την περιουσία του με διαθήκη, κατά τη βούληση του.

.

3832/2008 ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

3832/2008 

ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Κληρονομητήριο. Τεκμήριο αποδοχής της κληρονομίας λόγω της παρέλευσης της προθεσμίας των τεσσάρων μηνών για αποποίηση. Σε κάθε περίπτωση, και μόνη η ανάμιξη του κληρονόμου στην κληρονομία με την εκ μέρους του υποβολή της υπό κρίση αίτησης για την έκδοση κληρονομητηρίου συνιστά σιωπηρή αποδοχή του συνόλου της κληρονομίας.

 

 

62/2008 ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

62/2008

ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Κοινωνία. Αποκλειστική χρήση κοινού από έναν εκ των κοινωνών.Η παραγωγή και κτήση πολιτικών καρπών από κοινού, στους οποίους ανήκουν και τα μισθώματα από την εκμίσθωση του σε τρίτο, αποτελεί δικαίωμα και καθήκον όλων των κοινωνών με απόφαση της πλειοψηφίας αυτών, που είναι υποχρεωτική και για τους μειοψηφήσαντες ή αρνούμενους την επιχείρηση της πράξεως διοικήσεως κοινωνούς, οι οποίοι δεσμεύονται έναντι των τρίτων από αυτή.Έξοδα συντήρησης, διοίκησης και χρησιμοποίησης κοινού.Εφόσον πρόκειται για έξοδα που κατέβαλε ο κοινωνός πέραν της μερίδας του, δικαιούται να αναζητήσει τα επί πλέον καταβληθέντα από τους λοιπούς κοινωνούς, κατ΄ αναλογία των μερίδων τους.

 

TOP

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο dikigoros.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Μάθετε περισσότερα