Συναλλαγματική – Επιταγή

7456/2008 ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

7456/2008 
ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συναλλαγματικές. Ανακοπή κατά διαταγής πληρωμής.Η υποχρέωση της προαποδεικτικής προσαγωγής του πρωτοτύπου του τίτλου, η οποία βαρύνει τον καθ΄ ου η ανακοπή δανειστή, και η παράβαση της οποίας συνεπάγεται την άμεση παραδοχή της ανακοπής ως βάσιμης, υφίσταται μόνον όταν ο ανακόπτων προβάλλει ισχυρισμούς που αναφέρονται σε ελαττώματα του τίτλου, αποδεικνυόμενα από το σώμα του ή σχετιζόμενα με την ιδιότητα του αντιδίκου, ως νόμιμου κομιστή του τίτλου, αφού σε κάθε άλλη περίπτωση η κατοχή του δεν αμφισβητείται. Ακυρότητα διαταγής πληρωμής διότι στις συναλλαγματικές δεν αναγράφεται ο τόπος εκδόσεως τους, ούτε υπάρχει σημείωση τέτοιου δίπλα στο όνομα του εκδότη.

 

265/1997 ΕΦΕΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

265/1997

ΕΦΕΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΡΜ/1997 (373) Αξιόγραφα. Τραπεζική επιταγή. Διαταγή πληρωμής βάσει επιταγής: αποτελεί εκτελεστό τίτλο. Ενστάσεις από απαιτήσεις από διαταγή πληρωμής μπορούν να προταθούν μόνο με ανακοπή ή αναγνωριστική αγωγή, κατά περίπτωση, όχι όμως με ένσταση σε δίκη απαγγελίας προσωπικής κράτησης λόγω απαίτησης από διαταγή πληρωμής.

.

 

TOP

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο dikigoros.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Μάθετε περισσότερα